Lancering Eneco Groep

Lancering Eneco Groep

2 February 2017

Vandaag vond de lancering plaats van Eneco Groep, het corporate merk dat meer omvat dan alleen het merk Eneco. Samen met Jeroen Leinders ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de corporate- en visuele identeit van Eneco Groep en de realisatie in alle corporate middelen. 

Het was een prachtig project om aan te werken. Er ging een huisstijlbureau-pitch aan vooraf, dat wij organiseerden en begeleiden in november jl. De pitch resulteerde in de samenwerking met Matters Most in Amsterdam; een jong dynamisch bureau met veel ondernemende, creatieve geesten. In december startten we met de uitwerking van de visuele identiteit van Eneco Groep in de diverse huisstijlelementen (zoals beeld, typografie, illustratie- en iconenstijl). Al snel resulteerde dat in de doorvertaling naar de corporate website en andere corporate middelen, w.o. de stationery, signing en corporate strategie storyline en -presenatie. We hebben er met ons hele Brandmanagement-team en Interne Communicatie-team aan gewerkt; geweldig om te ervaren, zo'n team-effort en -commitment!
Onze CEO Jeroen de Haas lanceerde vandaag het groepsmerk voor alle Eneco Groep-medewerkers, nationaal en internationaal. Hij vertelde vol trots dat we ons in een nieuwe tijd bevinden; de tijd van &. Mensen en bedrijven nemen het heft in eigen handen. Bepalen zelf waar en hoe ze schone energie opwekken. En hoe ze deze gebruiken, opslaan en delen. Dit is de tijd van &. Ik ben trots dat ik daar onderdeel van uit mag maken. 
Wil je meer weten over dit rebranding project? Neem contact met me op.